Iokai Shiatsu Praktijk
Stefan Slings

De therapeut

Tijdens een reis door Zuidoost-Azië in 2008 ben ik geïnspireerd geraakt om me te verdiepen in spiritualiteit en welzijn. Sindsdien heb ik een reis naar binnen gemaakt en houd ik me dagelijks bezig met technieken die het welzijn bevorderen zoals meditatie, stemwerk, yoga en shiatsu. Sinds die eerste reis ben ik me dankzij mijn leraren en therapeuten steeds bewuster geworden van de rol van het lichaam in het welzijn en spirituele ontwikkeling, en hoe belangrijk het is om lichaam en geest op elkaar af te stemmen.

Shiatsu is een vorm waarin ik deze bewustwording met veel plezier door kan geven aan anderen. Ik ben in 2012 begonnen aan de vierjarige beroepsopleiding tot shiatsutherapeut aan de Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu en ik heb mijn opleiding in september 2016 afgerond. In oktober 2016 opende ik mijn officiële Iokai Shiatsu Praktijk in de Zamenhof in Amsterdam-Noord.

De oosterse filosofie en geneeskunde, waar shiatsu zijn oorsprong in heeft, hebben mij geleerd om op een heel andere manier naar het leven te kijken dan we in het Westen gewend zijn. Deze onverwachte invalshoek biedt vaak een verruiming van het aantal mogelijkheden om een oplossing te vinden voor problemen waar we met onze eigen beperkte blik niet uitkomen.

Stefan Slings Shiatsutherapeut

Shiatsu heeft voor mij ook een duidelijke spirituele component: door op energetisch niveau aan te raken en ontvankelijk te luisteren, kom je in een verstilling terecht waarin het denken naar de achtergrond beweegt en een diepe, ruimtelijke en intuïtieve laag van het bewustzijn op de voorgrond treedt. Het is prachtig als je deze zijnstoestand kan delen met degene die je behandeling ondergaat.

Naast shiatsutherapeut ben ik freelance vertaler Engels-Nederlands. Ik hou van taal en ik vind het fijn om dit geestelijke werk af te wisselen met de lichamelijkheid van shiatsu.